У Google Maps з’явилися Горішні Плавні. Місцева громада затіяла нове перейменування

 

У сервісі Google Maps замість назви міста Комсомолськ Полтавської області з’явилася нова назва – Горішні Плавні.
Про це свідчить відповідна сторінка в Google.

Горішні Плавні гугл

 

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила рішення про перейменування Комсомольська в рамках декомунізації 19 травня, 1 червня цю постанову підписав голова ВР Андрій Парубій, і вона набула чинності 3 червня.
Відповідно, п’ять днів пішло на верифікацію назви працівниками індійського офісу картографічного сервісу Google.

Водночас “Гугл” досі не показує інші нові назви, які в травні отримали українські міста відповідно до рішень ВР. Дніпро на цих картах залишається Дніпропетровськом, Вараш все ще Кузнецовськ, Олешки – Цюрупинськ.

Як відомо, місцева влада й громада Горішніх Плавнів чинить опір перейменуванню міста й протестує проти нової (історичної) назви, вважаючи її “сільською”.

Сьогодні, 8 червня, Горішньоплавненська міська рада, яка називає себе Комсомольською, проведе о 18:00 громадські слухання з приводу назви міста.

Протягом року, що минув після прийняття закону про декомунізацію, місцева громада не надала новий варіант найменування для затвердження його парламентом, запропонувавши натомість розшифровку Комсомольська як “КОлектив Молодих СОціально МОтивованих Людей Справжніх Козаків”.

Як повідомляє сайт www.komsomolsk-rada.gov.ua, 3 червня в міській раді відбулося спільне засідання депутатів міськради, членів громадської ради, громадських організацій, містян, у ході якого було обрано експертну комісію, яка опрацювала перелік запропонованих мешканцями 157 нових назв міста. Комісія відібрала чотири назви: Горішні Плавні (назва прийнята Верховною Радою України), Добровольськ, Наддніпрянськ, Святомиколаївськ. Саме їх за ініціативою мера Дмитра Бикова планують обговорити на слуханнях 8 червня.

Читайте також:
Порошенко: Я не був би щасливий у Горішніх Плавнях

Тим часом у соцмережах шириться кампанія на підтримку назви “Горішні Плавні”. Зокрема, у “Фейсбуці” створено кілька спільнот із такою назвою.

Флешмоб “Горіщні Плавні – це круто” підтримують політики, громадські діячі, діячі культури та ін.

Горішні Плавні Ірванець

Голова партії "Демократичний альянс" Василь Гацько

Голова партії “Демократичний альянс” Василь Гацько




Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна