Савченко побачила на Донбасі російські війська й порадила здоровим учасникам АТО відмовитися від пільг

 

Надія Савченко побачила на Донбасі ймовірність загострення конфлікту і початку “дуже жорсткої війни”. Про це колишня російська полонена, депутатка Верховної Ради від ВО “Батьківщина” розповіла на прес-конференції за результатами своєї поїздки в зону АТО, повідомляє УНІАН.

За словами Савченко, вона разом зі своїм колегою по парламенту Дмитром Ярошем відвідала Широкине, Маріуполь, Слов’янськ, Краматорськ.

“Що я побачила на першій лінії? Там уже немає такої кількості «ополченців», як вони себе називають. Вони стоять ніби на першій лінії вогню, а за ними стоїть друга і третя лінії. Це російські війська, це агресія Росії проти України, і це може бути початком дуже жорсткої війни“, – заявила Савченко.

Вона також розповіла, що в цій поїздці назбирала “багато матеріалів, за якими подаватиме депутатські запити”. Зокрема, порушить питання про якість роботи деяких народних депутатів, які були обрані на підконтрольних українській владі територіях Східної України.

“Люди там здебільшого не знають своїх депутатів, вони туди не приїздять” – зауважила Савченко.

Читайте також:
Савченко несподівано навідала зону АТО. ФОТОРЕПОРТАЖ

За словами депутатки, вона планує розповісти про свої враження від перебування в зоні АТО Петрові Порошенку, а також порушити на зустрічі з ним питання двовладдя в населених пунктах, якими керують і військові, й цивільна влада. Надія зазначила, що її зустріч із президентом має відбутися сьогодні, 8 червня, за його ініціативою.

Коментуючи свою попередню заяву про готовність вести переговори з ватажками “ДНР/ЛНР” Захарченком і Плотницьким, яка викликали обурення в соцмережах, Савченко наголосила: “Я готова говорити з кожним. Я готова говорити і з ворогом, і з другом для того, щоб матері повернули своїх дітей додому. Щоб держава повернула їм дітей живими і цілими. Я не буду на цьому піаритись. Кожне моє слово, яке будуть пересмикувати, мене не лякає”,.

За її словами, зараз є три майданчики зі звільнення полонених ворогом українців.

“Перший – на рівні держава-держава. Це майданчик президентів. Другий – на рівні законодавчих органів і СБУ та судочинних органів на окупованих територіях. Третій – після гарячого бою, коли хлопці сидять у бригадирів у підвалах. На всіх майданчиках потрібно визволяти людей. Я не можу працювати на президентському рівні, але як народний депутат я готова говорити на двох інших майданчиках”, – наголосила Савченко.

На її думку, треба, “щоб українці навчилися говорити між собою, але без втручання ворога”.

“І я готова цьому допомогти. Коли війна закінчиться, необхідно, щоб українці порозумілися і вибачили один одного“, – заявила нардеп.

Савченко повідомила, що відмовляється від статусу учасника бойових дій.

“У мене такий статус ще є після Іраку. І навіть, повернувшись після того, я вирішила для себе, що відмовлюся від учасника бойових дій. Тому що я повернулася з руками, з ногами, я не каліка, я можу працювати і я не вважаю за потрібне брати за це якусь грошову подяку від народу мого, який живе і без того бідно”, – сказала вона.

І запропонувала вчинити так само й іншим військовим, які повернулися з війни здоровими, без поранень.

На думку Надії, масове застосування пільг до учасників АТО та членів їхніх сімей створить серйозну проблему та навантаження для країни.

“Ми матимемо цілу країну «атошників», з якими ми не будемо знати, що робити. Тому що пільги хлопців, які повернулися з війни, будуть лягати на їхніх матерів, батьків, дружин, дітей навіть”, – зауважила Савченко.

За її словами, всім іншим можна буде надати пільги лише після того, як “піднімемо країну з руїн”.

Читайте також:
В МВС та СБУ прокоментували ідею Савченко про прямі переговори
з ватажками “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна