Росія будує ще одну військову базу всього за 280 км від Києва

Росія побудує ще одну військову базу біля кордону з Україною. Про це повідомляє Reuters.

За інформацією агенції, ця військова база стане останньою в низці нових військових об’єктів вздовж умовної лінії фронту з НАТО, як її бачить керівництво РФ.

У повідомлення агентства йдеться про те, що біля міста Клинці (Брянська область), яке розташоване приблизно за 50 км від кордону України, вже розгорнутий імпровізований військовий табір, в якому знаходиться велика кількість новоприбулих військовослужбовців і військової техніки. Імовірно, що поява цього табору означає початок будівництва військової бази.

У російському міністерстві оборони офіційно не визнають введення військ у Клинці – містечко, яке зазвичай служить для зупинки водіїв вантажівок, які курсують між Росією, Україною і Білоруссю.
Однак за інформацією влади міста, Клинці були обрані як місце для розташування новоствореної дивізії і наразі туди приїхало 240 військовослужбовців.

 “Що приховувати? Що вони прийшли? “Вони будуть дислокуватися тут”, – цитує агенція заступника голови міськради Олега Клетного.

Варто відзначити, що місто Клинці розташоване в районі, що є найближчою точкою на російській території до Києва – за 280 км від столиці України.

За словами заступника голови міськради, військовослужбовці з мотострілецької дивізії почали прибувати до міста 30 травня. Вони прийшли з бази в Єкатеринбурзі, що в 2000 км від Клинців.

Також у міськраді Клинців повідомили про те, що на двох земельних ділянках загальною площею 142 га скоро розпочнуться будівельні роботи.

Читайте також:
Російська воєнщина облаштовує біля кордонів України шість перевалочно-логістичних комплексів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна