Миколаївського “Аладдіна” арештували на 60 діб із заставою 5,5 млн. грн.

 

Першому заступнику голови Миколаївської обласної адміністрації, Герою України Миколі Романчуку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 5,512 млн. гривень.
Таке рішення сьогодні, 8 червня, ухвалив Приморський районний суд Одеси, повідомляють “НикВести“.

Суддя задовольнив клопотання військової прокуратури та підтримав озвучені аргументи обвинувачів про можливий вплив чиновника на інших свідків.

На засіданні Романчук заявляв, що виявлені в нього гроші й коштовності він не вкрав, а заробив, адже тривалий час працював на посаді директора суднобудівного підприємства й останні рази був у відпустці аж 1995 і 2006 року.

Після оголошення рішення Романчука в кайдайках з конвоєм вивели із зали суду.

Як відомо, Романчука підозрюють в отриманні хабара майже 100 тис. доларів.

Його головним адвокатом є Сергій Гребенюк, один із переможців онлайн-голосування щодо членства в громадській раді при НАБУ, куди передадуть справу Романчука.

Як повідомляла прес-служба СБУ в Миколаївській органі, під час санкціонованого обшуку в маєтку Романчука було знайдено валізу з 300 тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів.
Під будівлею співробітники СБУ виявили мережу тунелів, де містилися сейфи із золотими зливками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло тощо.

Учора в ході, судового засідання про обрання Романчуку запобіжного заходу, його госпіталізували нібито через погане самопочуття. Адвокат дотягнув розгляд до завершення 72-годинного терміну попереднього затримання. Потім з’явилася інформація, що підозрюваний втік із лікарні, але СБУ її спростовувала.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна