Екс-заступник генпрокурора сумнівається в незалежності ГПУ від Порошенка

 

Колишній заступник генпрокурора Олексій Баганець не впевнений, що президент Петро Порошенко дійсно не втручатиметься в роботу Генеральної прокуратури. Таку думку він висловив в інтерв’ю “Главкому“.

“На превеликий жаль, за багато років стало вже практикою, коли всі президенти втручались у діяльність прокуратури й намагались її використати в зміцненні свого становища та в боротьбі з політичними опонентами. Впевнено стверджувати, що Порошенко висловився щиро й дійсно планує так робити, не можу”, – сказав Баганець.

Також він впевнений, що успіх Луценка на посаді генпрокурора буде залежати,  першу чергу, від сформованої ним команди.

“Я говорив Юрію Віталійовичу, що його успіх на цій посаді буде залежати, у першу чергу, від того, чи зуміє він сформувати навколо себе команду справжніх професіоналів. Тільки не з числа американських прокурорів та грузинських реформаторів, а з числа українських прокурорських професіоналів. Допускаю ще, що заступник Генпрокурора може бути з не менш ніж десятьма роками роботи в судовій системі. Саме ці особи – прокурори і судді – можуть допомогти Юрію Віталійовичу забезпечити належне здійснення професійного керівництва досудовим слідством, тим більше, що йому потрібно буде в найкоротший час з’ясувати і вивчити всі найбільш резонансні в суспільстві справи, які йому залишились у спадщину від попередників. Якщо він зуміє цю команду підібрати, переконаний, що з його харизмою, політичним досвідом будуть позитивні результати. Якщо не зуміє або йому перешкодять, то буде надто складно реалізувати оприлюднені ним плани”, – зазначив екс-заступник.

Читайте також:
Луценко призначив на посаду в ГСУ ГПУ сина нардепа з “Відродження”

З прокуратури буде звільнено сотні співробітників, – заступниця Луценка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна