У поліції оголосили про завершення першого етапу реформи й почали набір дільничних і слідчих

 

Сьогодні, 7 червня, розпочався процес набору дільничних офіцерів та слідчих у нову поліцію через поліцейські комісії. Перша така комісія почала працювати в поліції Київської області, повідомила на прес-конференції голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

За її словами, Київська область проходить цей процес першою тому, що саме тут поліцейські першими пройшли переатестацію в листопаді-грудні минулого року.
На першому етапі конкурс оголошено на 300 вакантних посад: 250 дільничних офіцерів поліції й 50 слідчих.

Наступними стануть ще сім областей, де процес атестації вже завершився.

Таким чином, перший етап реформи (запуск патрульної поліції, який відбувся в 31 місті України) вважається завершеним і розпочинається другий.

“Поліція переходить на новий принцип – «Поліція для суспільства». Це дуже важливий напрямок. Тож ми вважаємо, що нові дільничні – нові люди, «нова кров» – які прийдуть в Національну поліцію України, будуть точно зорієнтовані на суспільство, займуть нове місце в наших структурах”, – наголосила Деканоїдзе.

Анкета для претендентів на згадані посади розміщена на сайті поліції Київської області. Кожен охочий може заповнити її тут.

Після цього почнеться шестиетапний відбір кандидатів, який складатиметься з тестування загальних навичок, медичної комісії, перевірки фізичної підготовки, психологічної перевірки, співбесіди та спецперевірки.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в органах поліції працює 9100 дільничних офіцерів. Вакантними наразі залишаються 1140 посад.
Крім того, в поліції зараз служать понад 10,5 тисячі слідчих, 143 з них уже пройшли перепідготовку. У слідчих підрозділах є вакантними 1370 посад.

За словами Авакова, після перепідготовки мінімальна зарплата поліцейського становитиме 6 тисяч гривень. Мінімальну зарплату для слідчих визначено на рівні 10 тисяч гривень.

Читайте також:
Звільнення з поліції оскаржило вже більше тисячі “старих ментів”.
Повна статистика позовів і судових рішень

Громадські активісти на знак протесту вийшли з процесу атестації Нацполіції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна