Садовий просить оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації. ВІДЕО

 

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації. Про це політик повідомив у “Фейсбуці“.

“Скеровую звернення до президента України та прем’єр-міністра з проханням про оголошення Львова, Малехова та Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації”, – написав він.

Мер Львова у відеозверненні також зазначив, що зараз необхідно вирішити три головні задачі:

Перша – знаходження місця для вивезення сміття зі Львова та усунення екологічної загрози для міста. Друга – пришвидшення процедури погодження з боку Мінрегіонбуду проекту співпраці з Європейським інвестиційним банком з питань рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва заводу глибинної переробки сміття. Відповідний документ уже два місяці перебуває на погодженні в Кабміні і Львів має шанс стати першим українським містом, яке вирішить питання сміття за європейськими стандартами. І третя – об’єктивне розслідування усіх обставин пожежі. “Є всі ознаки зумисного підпалу полігону, який призвів до смерті людей і екологічної загрози”, – зазначив мер Львова.

Читайте також:
Львів’яни збирають підписи за відставку Садового через службову халатність та корупцію

На Львівщині горіло ще одне сміттєзвалище

У Львові оголошено жалобу. В ДержНС повідомляють про загрозу чергового обвалу на сміттєзвалищі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна