На Донеччині за день “відбилися від своїх” двоє “сепарів” – учасник ДРГ і кулеметник

 

Одразу про двох бойовиків незаконних збройних формувань на Донеччині, які через необачність потрапили до рук українських силовиків, стало відомо 6 червня. Один із терористів відстав від диверсійно-розвідувальної групи, інший – напідпитку заблукав і підірвався на розтяжці.

Затримання після бою відбулося в Бахмутському районі, де диверсанти “ДНР” атакували один з опорних пунктів Збройних сил України. “Військові відбили напад бойовиків, після чого спецназ затримав одного з диверсантів, який “відбився” від групи”, – йдеться в повідомленні на сайті СБУ.

Співробітники Служби безпеки України вилучили в арештованого автомат Калашникова з набоями.

“Зі слів затриманого, він у вересні минулого року вступив до незаконного збройного формування “армійський корпус Беркут” терористичного угруповання “ДНР”. Згодом бойовика було включено до складу диверсійної групи”, – зазначає прес-центр СБУ.

Бойовику ДРГ повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації” – карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років).

Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Тим часом у Торецьку Донецької області затримали кулеметника – бойовика на прізвисько “Саха” з батальйону, що входить до складу того самого “армійського корпусу Беркут” і базується в окупованій Горлівці.

Як повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції в Донецькій області, “у стані алкогольного сп’яніння він заблукав, випадково вийшов на лінію розмежування поблизу позицій ЗСУ і підірвався на розтяжці, отримавши важке осколкове поранення в живіт. Його затримали військовослужбовці ЗСУ, після чого доставили в лікарню міста Торецька”.

Під час затримання в бойовика вилучено металевий жетон із його даними та погони молодшого сержанта російського зразка.

21-річний “Саха” – мешканець Горлівки – розповів, що вступив до лав незаконного збройного формування “ДНР” в січні 2015 року з метою збагачення. Він був кулеметником, за ним закріплено великокаліберний кулемет “Утес”.
Бойову підготовку проходив на полігоні поблизу Єнакієвого, де інструкторами були громадяни РФ, які виділялися характерним акцентом та військовою формою російського зразка.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 – “створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань” – Кримінального кодексу України.
Бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі. Проводяться слідчі дії.

Читайте також:
П’яний росіянин з “ЛНР” “заблукав” до військових ЗСУ біля Щастя

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна