Французьке консульство таки видало візи на Євро-2016 родині Володі Бобенчика

Володя Бобенчик з головою Федерації футболу України Андрієм Павелком

Володя Бобенчик з головою Федерації футболу України Андрієм Павелком

Посольство Франції в Україні повідомило, що прийняло рішення видати візи родині маленького вболівальника Володі Бобенчика, після того як львівська родина виправила проблеми у своїй візовій заявці.
Про це йдеться в офіційній заяві посольства, яку оприлюднила “Європейська правда”.

“У досьє було кілька прогалин, які не дозволяли дати йому позитивну відповідь. Посольство Франції ще минулого тижня зв’язалося з родиною, щоб чітко пояснити, у чому полягали проблеми з документами і які елементи потрібно виправити.
Ці елементи сьогодні вранці були, нарешті, передані до консульського відділу,  що дозволяє нам видати візи”, – заявила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

“Можу лише висловити жаль, що ця справа набула таких масштабів”, – додала вона.

Посол Дюмон назвала “некоректними” претензії до посольства, які звучать в ЗМІ через численні проблеми візових заявників.

“Візовий відділ консульства Франції в Україні цілком в змозі впоратися з напливом запитів на отримання віз, що генеруються Євро-2016. Для цього заздалегідь було вжито відповідних заходів: було відкрито два додаткових вікна для прийому візових звернень; тимчасово було набрано додаткових співробітників.
Увесь наш колектив працює понаднормово, щоб якнайшвидше опрацювати усі подані на розгляд документи та видати необхідні візи у разі дотримання всіх належних вимог”, – заявила голова дипломатичного представництва.

При цьому посол порекомендувала українцям “подавати документи, як мінімум, за місяць до запланованої дати від’їзду”- при тому, що для російських уболівальників діє тижневий режим оформлення віз на Євро.

Як повідомляла раніше, проблеми з видачею віз набули загрозливого масштабу – заявники чекають на рішення посольства по декілька тижнів, відомі випадки, коли візові заяви лишалися без рішення протягом більш як місяця.
У понеділок активісти пікетували посольство Франції та звернулися до посла з проханням переглянути порядок надання віз уболівальникам.

Читайте також:
Поліція Франції розіграла сценарій терактів під час матчу збірної України на Євро-2016

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна