В Австрії підозрюють рекордну кількість українців у відмиванні грошей

 

В Австрії зафіксовано рекордну кількість заяв про підозру у відмиванні грошей, які стосуються громадян України. Про це повідомляє DW з посиланням на Федеральне відомство кримінальної поліції країни.

Протягом минулого року австрійські банки заявили правоохоронним органам про імовірне відмивання грошей 197 українцями. В той же час фінансові установи Австрії передали до правоохоронних органів рекордну кількість заяв про підозру у відмиванні грошей громадянами України. Розслідуються 14 кримінальних справ.

Таким чином, кількість українців, на рахунках яких зафіксували підозрілі фінансові транзакції, зросла майже у чотири рази. 2013 року у відмиванні грошей фінансові установи запідозрили 41 українця. 2014 року, після ухвалення санкцій ЄС стосовно екс-президента Віктора Януковича і його оточення, кількість підозр зросла несуттєво — до 48.

У правоохоронних органах Австрії не коментують, чим може пояснюватися бум підозрілих транзакцій на рахунках українців 2015 року і про які суми коштів йдеться.

Читайте також:
Справу про “відкати” Ложкіна Курченку в Австрії закрили завдяки ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна