Посол Франції пояснила ситуацію з видачею віз українцям для поїздки на Євро-2016

 

Франція видала 35 тисяч віз українцям у 2015 році. Про це сказала посол Франції в Україні Ізабель Дюмон в інтерв’ю “Українським новинам”.

За словами посла, у перші місяці 2016 року кількість виданих віз була більша, ніж за аналогічний період минулого року.

Вона додала, що на роботу в консульство Франції був найнятий додатковий персонал, щоб мати можливість справлятися з більшою кількістю заявок про видачу віз.

При тому Дюмон констатує невелику кількість відмов у видачі віз у Францію громадянам України.

“Наш відсоток відмов (у видачі віз) в Україні дуже низький. У травні він становив 2%. Можу вам сказати, що всі візові досьє вивчаються дуже уважно, з бажанням з нашої сторони видати візу”, – сказала вона.

За словами Дюмон, відмови найчастіше пов’язані із серйозними причинами.

“Прохачі віз можуть оскаржити рішення, за умови надання відсутніх документів вони одержать візу. Так буває дуже часто, і люди щасливо їдуть у Францію, сподіваюся, без суперечок. Звичайно, я припускаю, що люди, які використовують помилкові документи, набагато рідше звертаються із проханням про перегляд, ніж ті, які ненавмисно забули надати документ”, – додала посол.

Відносно одержання віз для відвідування чемпіонату Європи з футболу 2016 року, що відбудеться у Франції, Дюмон зазначила, що правила їх надання такі ж, як і для звичайних віз.

При цьому вона додала, що в консульствах Франції впроваджено систему, що робить пріоритетною обробку заявок тих громадян, які мають намір відвідати чемпіонат.

Щодо ситуації з відмовою у видачі візи для відвідування Євро 8-річному вболівальникові Володимиру Бобенчику Дюмон запевнила, що помилки виникнути не могло.

“Ви знаєте, що я не можу розголошувати деталі візових досьє. Але я можу сказати, що як тільки я довідалася із преси про проблему із цією сім’єю, я доручила переглянути візове досьє, щоб перевірити, чи немає помилки з нашого боку. Усе, що я можу вам сказати, помилки не було. Повірте мені, я б вважала за краще, щоб ми помилилися, і видати візу. Помилки бувають рідко, але це можливо, люди помиляються”, – сказала посол.

При тому додала, що у випадку надання відсутніх документів вболівальнику можуть таки видати візу для відвідування Євро-2016.

“Оскільки мені було дуже сумно, що цей маленький хлопчик не зможе поїхати у Францію на Євро-2016, я попросила свої служби зв’язатися з його батьками. Ми їм детально пояснили, що не так у їх візових досьє, і нагадали їм, що за умови надання відсутніх і правильних документів у нас не буде ніякої причини й, звичайно, ніякого бажання позбавляти їх візи”, – сказала Дюмон.

При цьому дипломат додала, що не може робити винятків у наданні віз під тиском засобів масової інформації.

“Родина щиро не розуміла, що існують серйозні проблеми з її візовим досьє. Можливо, вони вдалися до послуг посередника, який зробив це без їх відома. Здається, що в цій сумній справі людей просто використали. Якби ви знали, скільки образ і агресивних слів проти моєї країни мені довелось вислухати за останні дні”, – додала посол.

Дюмон нагадала, що президент Франції Франсуа Олланд багато разів підтверджував свою підтримку України.

Вона впевнена, що ситуація з відмовою у візі не нашкодить хорошим стосункам між Україною та Францією.

Читайте також:
Батьки юного фаната подали апеляцію на відмову французів у візі. Але проблема значно ширша

Тисячі українців з квитками на Євро-2016 не встигнуть отримати французьку візу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна