Біля станції Майорськ українці відбили атаку ворожої ДРГ

 

Минулої доби, 5 червня, в районі проведення антитерористичної операції ворог відкривав вогонь загалом 35 разів, з них 19 – на Маріупольському напрямку, 13 – на Донецькому та 3 – на Луганському напрямках. Про це повідомили прес-служба штабу АТО.

На Луганському напрямку під ворожим вогнем опинились позиції ЗСУ біля Станиці Луганської, де з боку проросійських бойовиків вівся обстріл з БМП, великокаліберних кулеметів та гранатометів, а біля Новозванівки, крім того, терористи використовували зенітну установку ЗУ-23-2.

Непроста ситуація на Донецькому напрямку склалася поблизу Авдіївки, Опитного, Пісків, шахти “Бутівка”, Майорська, Миронівського та Луганського, де російські найманці, окрім стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів, долучили до обстрілів укріплень ЗС України міномети різних систем, а поруч із Яснобродівкою випустили 40 снарядів із САУ (самохідної артустановки).

“Учора ввечері близько 21:30 диверсійно-розвідувальна група противника у складі до 10 осіб здійснила спробу пройти вздовж залізничної колії поблизу станції Майорськ, де натрапила на спостережний пост. Наші бійці відкрили вогонь на ураження. Під прикриттям 120-мм міномету диверсанти відійшли назад”, – повідомили в штабі.

У Зайцевому Донецької області через обстріли призупинили роботу контрольно-пропускного пункту в’їзду-виїзду.
“На КПВВ “Зайцеве” через обстріл терористами зі снайперськоі гвинтівки призупинено пропускні операції”, – сказано в повідомленні Державної прикордонної служби України 6 червня.

На Маріупольському напрямку під мінометним вогнем супротивника опинилися підрозділи ЗСУ неподалік Павлополя та тричі протягом доби – поблизу Красногорівки.
Зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем бойовики обстріляли позиції в районі Мар’їнки, Красногорівки, Новотроїцького, Широкиного та Лебединського.

“В окремих випадках наші військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь”, – повідомили в штабі.

Читайте також:
Штаб АТО показав фото наслідків обстрілу Миколаївки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна