Україна й Туреччина врегулювали суперечку з приводу допуску фур

 

Ситуацію, що склалася із блокуванням українських фур на в’їзді до Туреччини, вже врегульовано. Про це стало відомо за підсумками телефонної розмови міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з послом Турецької Республіки в Україні Йонетом Джаном Тезелем.

“Як повідомила турецька сторона, ситуацію врегульовано”, – переказує прес-служба Мінінфраструктури.

Водночас, на звернення Омеляна, буде проведена двостороння робота між міністерствами транспорту двох країн з метою уникнення подібних ситуацій у майбутньому.

Нагадаємо, ситуація навколо допуску українських вантажоперевізників в Туреччину загострилася на початку червня, коли турецька сторона заявила, ніби Україна вичерпала квартальну квоту.
Водночас позиція Мінінфраструктури України полягає в тому, що українська сторона не погоджувалася з поквартальним використанням турецьких двосторонніх дозволів у 2016 році.

Відтак Міністерство інфраструктури наполегливо рекомендувало вітчизняним автоперевізникам утриматись від здійснення перевезень з України до Туреччини по автошляхах.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна