Туреччина перестала пускати через кордон українські фури

 

Туреччина відмовляється пропускати через кордон українські фури, заявляючи, що українські перевізники вже нібито використали квартальну квоту.
Про це йдеться у повідомленні Міністерства інфраструктури України.

Як зазначили у відомстві, на сьогоднішній день склалася напружена ситуація на кордоні та в портах Туреччини з пропуском транспортних засобів вітчизняних автоперевізників.

“Співробітники турецьких контролюючих органів відмовляються оформлювати українські транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів між Україною та Туреччиною у двостороньому сполученні на підставі разових двосторонніх дозволів. Аргументація відмови полягає в тому, що нібито українські перевізники повністю використали квоту дозволів другого кварталу і виконати перевезення на підставі поданих дозволів зможуть лише після 1 липня 2016 року”, – йдеться у повідомленні.

Позиція Мінінфраструктури України полягає в тому, що українська сторона не погоджувалася з поквартальним використанням турецьких двосторонніх дозволів у 2016 році, відповідні домовленості, щодо поквартального використання двосторонніх дозволів планувалося лише в 2015 році.

У протоколі засідання 2015 року українська сторона не брала на себе будь-яких зобов’язань щодо поквартального використання дозволів на право здійснення двосторонніх перевезень вантажів територією Турецької Республіки, які були передані турецькою стороною, про що неодноразово повідомляла турецьку сторону.

Однак на сьогодні питання не врегульовано і потребує вирішення на найближчому засіданні змішаної українсько-турецької Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень. Українська сторона ініціювала проведення цього засідання в червні 2016 року, але до сьогоднішнього часу турецька сторона не погодила дату і місце проведення засідання.

Враховуючи викладене, Міністерство інфраструктури України наполегливо рекомендує вітчизняним автоперевізникам утриматись від здійснення перевезень з України до Туреччини на підставі двосторонніх дозволів до узгодження позицій України та Турецької Республіки з даного питання.

Читайте також:
Нова відповідь агресору. Блокада транзиту російських фур охопила вже вісім областей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна