Польща зрівняє зарплати для своїх громадян та заробітчан з України

 

У Польщі працюють над зміною умов роботи для іноземців. Зокрема, планується зрівняти зарплати сезонних працівників з-за кордону та поляків.

“Триває робота над застосуванням так званої сезонної директиви, що стосується працевлаштування іноземців, яка має бути задіяна з 1 січня 2017 року”, – сказав заступник міністра сім’ї, праці і соціальної політики Польщі Станіслав Швед.

Він зазначив, що іноземці зароблятимуть стільки ж, як і поляки, передає Польське радіо.

Сезонна директива охоплює справи прибуття та перебування громадян третіх країн з метою працевлаштування на сезонну роботу.
Чиновник наголосив, що будуть зміни у так званих, короткотермінових заявках при одночасному збереженні спрощеної форми працевлаштування, і також параграф стосовно однакових умов праці і зарплат.

Станіслав Швед додав, що сезонною роботою здебільшого зацікавлені громадяни України.

“Більше 95% працюючих в Польщі іноземців походять з України”, – наголосив заступник міністра.

Минулого року було видано 800 тисяч заявок на роботу в Польщі. Працювало півмільйона осіб.
Цього року до середини травня надійшло вже 500 тисяч заявок на працевлаштування іноземців, тому до кінця року число заяв передбачається вже на рівні понад мільйон.

Польські урядовці прагнуть і в подальшому зберегти можливість іноземцям працювати у сільському господарстві, у послугах та будівництві, а тому мають намір покращити для них умови праці.

“Ми знаємо, що при сьогоднішній системі заявок, особливо з українського боку, трапляються різні зловживання, купування таких заяв. Зі свого боку ми до кінця не знаємо, чи ті особи справді прибули на роботу з України і фактично працюють, чи таке оформлення інколи використовується задля отримання візи”, – наголосив Швед.

Читайте також:
Півтора мільйона поляків виїхали на роботу в ЄС. До Польщі заїхав мільйон заробітчан з України

У Польщі став суперпопулярним серіал про чотирьох заробітчанок з України

У Польщі живе й працює майже мільйон українців – міністр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна