Ворог у зоні АТО зберігає високу інтенсивність вогню, особливо вночі

 

Ніч біля лінії зіткнення на Донбасі знову минула неспокійно. Проросійські незаконні збройні формування, порівняно зі світлою частиною доби, вдалися до більш інтенсивних збройних провокацій. Всього бойовики 49 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил Україні, повідомила прес-служба штабу АТО. З них із 6:00 до 18:00 – 17 разів, решта – вечері і вночі.

На Донецькому напрямку ворог вдавався до обстрілів 15 разів. Під вогнем мінометів калібру 82 та 120 мм опинились позиції ЗСУ біля Опитного, Пісків, Невельського, Авдіївки, Новоселівки Другої, а близько 23:00 по захисниках Пісків російські найманці випустили ще й 20 артилерійських снарядів калібру 122 мм.

Укріплення неподалік Зайцевого та Луганського ворог обстріляв зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів.

Неспокійно було й на Маріупольському напрямку, де зафіксовано 31 обстріл позицій ЗС України. Двічі протягом доби поблизу Павлополя та Гранітного супротивник використав міномети калібру 82 та 120 мм, а позиції в районі Березового, Талаківки, Красногорівки, Мар”їнки, Тарамчука та Широкиного російські бойовики обстрілювали з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Позиції поблизу Новогригорівки ворог обстріляв з озброєння БМП.

На Луганщині поблизу Станиці Луганської найманці з автоматичного гранатомета, а поруч Новоолександрівки з великокаліберних кулеметів гатили по наших укріпленнях.

Нагадаємо, напередодні, 2 червня, у штабі АТО нарахували так само 49 обстрілів8 військових ЗСУ отримали поранення.

Читайте також:
ОБСЄ опублікувала відео обстрілу бойовиками Авдіївки із забороненої зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна