SPAR чи “Сепар”? Супермаркет голландської мережі відкрився в Луганську

 

В окупованому Луганську відкрився супермаркет відомої голландської мережі SPAR, штаб-квартира якої розташована в Амстердамі. Про це повідомляють “Новости Донбасса” з посиланням на “Фейсбук”-сторінку луганчанина Савелія Вассермана.

“Це вам не бомжацькі «Народні» чи «Абсолюти» (магазини, відкриті угрупованням «ЛНР». – Ред.). Нормальний супермаркет для нормальних людей. Плювали ми на вашу блокаду“, – пише він.

Судячи з оприлюднених Вассерманом фото, асортимент у супермаркеті з вивіскою “магазин свіжої їжі”, справді більш ніж пристойний.

SPAR-Луганськ1

У коментарях користувач Vitaliy Tretyakov додає, що “всі луганські «Шпари» всю війну прекрасно почувалися, навіть восени 2014-го в них можна було картками розплачуватися. А все тому, що у їхніх власників «правильні переконання»”.

Супермаркети SPAR відкриваються на умовах франшизи. Тобто компанія-власник (франчайзер) продає незалежному бізнесмену чи компанії (франчайзі) право на продаж товарів чи послуг під своїм брендом в обмін на певні зобов’язання.

Згідно з інформацією на сайті Spar.org.ua, в Україні супермаркети цієї мережі є у Києві, Дніпропетровській, Харківській та Луганській областях (зокрема в містах Краснодон, Щастя й Рубіжне). При цьому в самому Луганську нібито відкрито аж 7 магазинів SPAR.

Водночас принаймні за деякими з тих адрес, які на згаданому сайті вказані як місце розташування “голландських” супермаркетів, станом на червень 2016 року містяться інші магазини. Скажімо, в Києві на вулиці Кутузова, 9 розташований магазин “Дача”.

При цьому на офіційному, міжнародному сайті SPAR є лише одне посилання на сайт мережі в Україні – харківський Spar-kharkov.com.ua.

Зазначається також, що на українську мережу SPAR “критично вплинули економічні й політичні проблеми в країні”, в результаті чого “на початку 2014 року було втрачено SPAR у Києві та Дніпропетровську“.

Новинарня звернулася по коментар щодо цієї ситуації до центрального офісу SPAR в Амстердамі.

Читайте також:
Росія знайшла спосіб, як зробити в “ЛНР” свій мобільний зв’язок в обхід санкцій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна