За травень у бойовиків 180 загиблих, із них понад 30 – кадрові військові РФ

 

Унаслідок активізації Росією бойових дій на Донеччині втрати незаконних збройних формувань склали майже 200 осіб. Про це на брифінгу в п’ятницю, 3 червня, розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

“Активізація Російською Федерацією бойових дій на Донецькому, Маріупольському та Волноваському напрямках призвела до значних втрат російських військовослужбовців 1-го армійського корпусу (так звана “армія ДНР” – “Н”). За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, втрати противника у травні цього року становлять 180 осіб загиблих та близько 190 поранених”, – повідомив Скібіцький.

Начальник департаменту ГУР зазначив, що 80 загиблих і 70 поранених є громадянами Росії. Із них більше 30 загиблих – кадрові російські військовослужбовці, переважно з підрозділів спеціального призначення.

За словами Скібіцького, вздовж усієї лінії зіткнення зберігається складна ситуація, за якої російсько-терористичні війська намагаються відтіснити сили АТО із займаних позицій.

“Російська Федерація на сьогодні не має наміру врегульовувати ситуацію мирним шляхом у рамках виконання Мінських угод. Свідченням цього є повернення більшої частини важкого озброєння до лінії зіткнення, продовження обстрілів із забороненої зброї, проведення штурмової діяльності”, – наголосив представник розвідки.

При цьому Росія продовжує перекидати ПММ, зброю і військову техніку на тимчасово окуповану територію Донбасу.
За даними ГРУ, за останній тиждень залізничними та автомобільними шляхами було доставлено 2500 тонн пального та понад 160 тонн боєприпасів, 9 одиниць РСЗВ “Град”, 2 САУ “Акація”, 36 танків Т-72 і 6 бойових броньованих машин.

“На противагу динаміці квітня місяця, коли було здійснено 60 вильотів ворожих БПЛА, у травні вже було зафіксовано 109 польотів безпілотних засобів. Тільки за поточний тиждень відбулося 30 вильотів [ворожих] БПЛА, з яких три були здійснені з території РФ”, – додав він.

Нагадаємо, в першій декаді травня на Донбасі тривало так зване “великоднє перемир’я”.

Читайте також:
ГУР: З початку року на Донбасі знищено більше сотні кадрових російських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна