Росіяни будуть змушені доповідати про сімейний стан та дітей зареєстрованих за кордоном

 

Російська влада може зобов’язати громадян передавати відомості про акти цивільного стану (шлюби, розлучення, народження дітей, усиновлення), зареєстрованих за кордоном в єдину базу даних населення, яку вестиме ФНС. Про це повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на два джерела в урядовій комісії із законопроектної діяльності.

Поправку, яка містить таку норму, Мінфін запропонував внести в урядовий законопроект, розроблений в рамках доручень президента щодо поліпшення адміністрування страхових внесків в Пенсійний фонд, ФСС і ФОМС. У минулий понеділок, 30 травня, вона була схвалена урядовою комісією з законопроектної діяльності, йдеться в повідомленні.

Відомості про акти громадянського стану, зареєстрованих за кордоном за законами інших держав, потрібно буде подати до органу загсу за місцем проживання в Росії або в консульській установі в країні, де перебуває росіянин. Документи повинні бути представлені протягом місяця з моменту їх видачі владою іноземної держави.

Читайте також:
Росіяни назвали трьох головних ворогів РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна