Мінімальну зарплату хочуть збільшити у 1,5 раза

 

Міністерство соціальної політики розглядає можливість підвищення мінімальної заробітної плати в 1,5 рази до 2 175 гривень з 1 липня. Про це міністр соціальної політики Андрій Рева заявив в інтерв’ю виданню “Сегодня“.

“Ми відпрацьовуємо сценарій збільшення мінімальної зарплати у півтора рази”, – сказав він.

Рева зазначив, що відповідний законопроект може передбачати можливість такого підвищення з 1 липня.

“Ми до соціальних стандартів прив’язали перший тарифний розряд в бюджетній сфері. Тобто якщо ми підвищуємо прожитковий мінімум, потрібно підвищувати перший тарифний розряд і всю сітку тарифну (…) Треба відв’язатися від прожиткового мінімуму, підвищити” мінімалку “, тоді небюджетна сфера йде вперед – і ми починаємо підтягувати до неї бюджетну. Коли вони пішли вгору, тоді ми піднімаємо прожитковий мінімум. Ось і вся логіка. тобто ми знімаємо кайдани і відпускаємо заробітну плату “, – пояснив міністр.

З 1 травня мінімальна зарплата становить 1 450 гривень.

Читайте також:
Із 1 травня в Україні зросли мінімальні зарплата й пенсія, ціни на газ і тепло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна