З початку АТО загинули 177 бійців Нацгвардії України, а НГ РФ – “вертухаї”, – Турчинов

 

За час з початку антитерористичної операції на сході України загинули 177 бійців Національної гвардії.
Про це після вручення бойового прапора Бригаді швидкого реагування НГУ в селі Старе Київської області повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

“У березні 2014 року була створена Нацгвардія, яка першою зупинила ворога і дала нам можливість провести мобілізацію, відновити боєздатність армії… Але ми заплатили високу ціну: 177 гвардійців загинули, 737 отримати поранення”, – цитує Турчинова “Інтерфакс-Україна”.

Голова РНБО зазначив, що в розпорядженні бригади на сьогодні вже є артилерія, гелікоптери і танки.

“Але потужна зброя нічого не варта, якщо вона не знаходиться в мужніх і професійних руках. Саме тому найкращі інструктори готували військовослужбовців даної бригади за високими стандартами НАТО, враховуючи бойовий український досвід”, – додав секретар Радбезу.

У своєму виступі Олександр Турчинов також зазначив, що Національна гвардія Російської Федерації була створена як копія української Нацгвардії, що доводить ефективність та високий професіоналізм українських силовиків.

“В Україні нацгвардійці гідно несуть свій прапор. Гвардія – найкраща і українці пишаються нею. Саме вивчаючи наш досвід, Путін прийняв рішення скопіювати його, створивши власну Національну гвардію, яка є вертухайською пародією на Національну гвардію України, тому що вони (в РФ) створені, щоб знищувати свободу і демократію. А наша Національна гвардія захищає свободу українців, незалежність і суверенітет власної держави, і саме тому українці підтримують Національну гвардію”, – сказав Турчинов.

Секретар РНБО наголосив, що військовослужбовці НГУ тримають оборону не лише на Сході України, не лише на передовій, але і в тилу.

“Так, як це було в серпні минулого року біля будівлі Верховної Ради, коли кров’ю і життям своїми Національна гвардія захистила демократію і парламентаризм у нашій державі”, – зазначив Турчинов.

Читайте також:
Революційний проект: бригада швидкого реагування Нацгвардії отримує бойовий прапор

Про що не говорить держава. “Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна