Уряд відновив пенсії  90 тис. переселенців із “чорного списку” СБУ

 

Уряд відновив пенсійні виплати для 90 тис. переселенців, які потрапили до списку СБУ через підозру в проживанні на території, яка тимчасово не підконтрольна українській владі.

Про це віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє “Укрінформ“.

“Після того, як СБУ передало нам списки на 450 тис. переселенців, які на думку СБУ не проживають постійно на території, яка підконтрольна українській владі, ми безумовно, здійснили відповідні перевірки та призупинення виплат. Йдеться у першу чергу про пенсійні виплати. На сьогодні із цих 450 тис. пенсій, які було призупинено, відновлено приблизно для 90 тис. осіб, це означає, що лише 90 тис. осіб реально є переселенцями і мають право згідно з чинними українськими законами отримувати пенсію на території, яка підконтрольна українській владі”, – сказав Розенко.

Читайте також:
Глава “Мінокупації” виступив за те, щоб Україна платила пенсії для “ДНР/ЛНР”

У “ДНР” оформлюють українські пенсії за 1 день і 2400 грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна