Україна почала спрощувати процедуру віз іноземцям

 

Із 1 червня 2016 року Україна спростила процедуру видачі віз для іноземних громадян. Про це повідомив Департамент консульської служби МЗС України на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Подвідомляється, що в посольствах України в Австралії, В’єтнамі, Ізраїлі, Малайзії, Молдові, Польщі, Росії, США, Франції та генконсульстві в Шанхаї (КНР) іноземці отримали можливість зареєструвати візове клопотання онлайн та призначити дату подачі документів у дипломатичній установі України без необхідності очікування в живій черзі.

В департаменті відзначають, що новий порядок оформлення українських віз до кінця цього року має запрацювати у всіх дипломатичних установах України за кордоном.

Також із 1 червня для спрощення процедури видачі українських віз міністерством закордонних справ “розпочато впровадження в експлуатацію інформаційно-телекомунікаційної системи “Віза”.

Відтак, 10 закордонних дипломатичних установ України та оперативний відділ Департаменту консульської служби ‎МЗС у міжнародному аеропорту “Бориспіль” вже здійснюють оформлення українських віз за допомогою цієї системи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна готується спростити візовий режим із 30 країнами та пропонуватиме іноземцям візи онлайн.

Читайте також:
Клімкін: Іноземці зможуть отримувати українські візи в аеропортах

У 2015 році Україна видала вдвічі менше віз іноземцям, ніж у 2012-му. Процент відмов – 4,02%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна