Ситуація в зоні АТО суттєво загострилась: понад 50 обстрілів за добу

 

Минулої доби бойовики  51 раз відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Про це йдеться в повідомленні прес-служби штабу АТО.

Зазначається, що обстріли посилились на Маріупольському напрямку, де зафіксовано 35 випадків відкриття вогню. Під обстрілами ворога опинились укріплення в районі Водяного, Гнутового, Талаківки та Широкиного. З зенітної установки ЗУ-23 бойовики обстріляли позиції під Новотроїцьким.

“Російські найманці неодноразово вели вогонь по наших позиціях в районі Авдіївки зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів, а також мінометів калібру 82 мм”,- також повідомили у штабі.

Укріплення українських бійців на підступах до Новоселівки Другої противник обстріляв у другій половині дня та випустили із заборонених Мінськими угодами зброї, а саме 120 мм мінометів 23 міни.

Ворог посилив свої дії в районі Світлодарської дуги, де наші позиції потрапили під вогонь стрілецької зброї, гранатометів, кулеметів великого калібру.

Окрім того, активізувались диверсійно-розвідувальні групи ворога.

“Так близько 19.00 неподалік Мар”їнки та о 20.00 в районі Троїцького спостережні пости ЗСУ виявили ДРГ у складі 10 осіб, що мали за мету проникнути в наш тил. В результаті прийнятих оперативних заходів наміри бойовиків були зірвані, і вони відступили”, – йдеться в повідомленні.

На Луганщині доба пройшла відносно спокійно.

Читайте також:
Бойовики зосередили обстріли на маріупольському напрямку

В травні загинули 26 українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна