Президент пообіцяв за два дні внести нові кандидатури в ЦВК

 

Президент Петро Порошенко пообіцяв у найближчі два дні внести до парламенту подання на призначення нових членів Центрвиборчкому – замість тих, що залишаються на посадах уже два роки після завершення каденції.
Про це повідомила Ольга Айвазовська – голова правління ВГО “Громадянська мережа “Опора”, що спеціалізується на моніторингу виборчого процесу.
Крім того, віднедавна Айвазовська стала представницею України (замість Романа Безсмертного) в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську щодо врегулювання на Донбасі.

“Сьогодні (2 червня) відбулася зустріч із президентом за моєї ініціативи. Мені потрібні були відповіді на деякі візійні питання щодо Мінська та дуже практичні щодо ЦВК.
Петро Олексійович обіцяв зробити подання протягом двох днів (сьогодні-завтра), на що я щиро сподіваюсь, так як залишилось два пленарні тижні у парламенту до канікул”, – написала Ольга Айвазовська у своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Як відомо, з 15 членів нинішнього складу ЦВК на чолі з екс-“регіоналом” Михайлом Охендовським у 12 осіб семирічний термін повноважень сплив ще в червні 2014 року. Однак відтоді їх під різними приводами не замінювали і не перепризначали. При цьому шестеро членів комісії починали роботу ще в часи президентства Леоніда Кучми.

“Щодо Мінська, то ми маємо довгостроковий порядок денний, в якому поки зради не побачила. Чи буде перемога, то залежить від нас”, – зазначила громадська діячка.

Айвазовська закликала журналістів “не забути перепитати [Порошенка] на завтрашній прес-конференції про ЦВК”.

“Результати виборів 17 липня повинен встановити новий склад [Центральної виборчої комісії]. В іншому випадку шанси на її оновлення будуть змарновані на тривалий період”, – вважає пані Ольга.

При цьому Айвазовська заявила, що сама вона не претендує на обрання до складу Центвиборчкому.

“В ЦВК не йду, бо свободу ходити в джинсах на зустрічі з президентом не збираюсь втрачати”, – додала вона.

Читайте також:
В ЦВК заявили, що оприлюднення “амбарної книги” ПР – це спроба зірвати вибори в 7 округах

ЦВК підтвердила: Томенко і Фірсов більше не депутати

Порошенко посилив експертами переговорні групи в Мінську

Голова “Опори” в Мінську готує правила виборів на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна