Кличко звернувся до Порошенка та РНБО з проханням не допустити транспортного колапсу в столиці

 

Мер Києва Віталій Кличко просить Президента Петра Порошенка та Раду національної безпеки і оборони не допустити транспортного колапсу та втрутитися в ситуацію зі спробами “Укррослізингу” стягнути борг в обсязі 2 млрд. гривень із комунального підприємства “Київський метрополітен” за поставку 100 вагонів метро в 2009 році. Про це сказано в повідомленні прес-служби КМДА.

“Тільки завдяки вчасно поданій апеляції нам вдалося досягнути зняття арешту з вагонів і уникнути транспортного колапсу столиці. Але, незважаючи на це, ситуація досі далека від вирішення”, – зазначив Київський міський голова.

Кличко пояснив, що заборгованість утворилася в 2009 році, коли київські чиновники провели тендер, на якому перемогла компанія “Укррослізинг”, запропонувавши вагони, переважну більшість яких були російського виробництва.

“Відповідно до матеріалів скликаної нами в 2015 році тимчасової контрольної комісії, ТОВ “Укррослізинг” прямо пов’язане з російською компанією ВАТ “ВЕБ-лізинг”, що є 100% дочірньою компанією “Внешэкономбанка” Росії та контролюється урядом цієї країни “, – сказав Кличко.

Він зазначив, що Київським метрополітеном щодня користуються близько 1 млн людей, а тому спроба заборони експлуатації 100 вагонів метрополітену значно ускладнить транспортну систему столиці, дестабілізує роботу підприємств, установ і організацій внаслідок часткової зупинки транспорту.

“У зв’язку з цим і з огляду на безпрецедентність ситуації, я звернувся в РНБО й особисто до Президента з проханням допомогти у вирішенні цієї ситуації. Зокрема, я запропонував включити це питання до розгляду до порядку денного засідання Ради національної безпеки і оборони, розглянути можливість застосування ст. 4 закону “Про санкції” у зв’язку з анексією АР Крим і воєнними діями на сході України”, – цитує прес-служба слова Кличка.

Крім того, мер попросив дати відповідні доручення Ген прокуратурі, СБУ, МВС активізувати розслідування в рамках існуючих кримінальних проваджень і, у разі наявності підстав, порушити нові кримінальні провадження за цими фактами.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна