Здав з потрохами: екс-регіонал про безпосередню причетність Єфремов до захоплення Луганщини

 

Екс-“регіонал” Володимир Ландік заявив, що екс-глава фракції Партії регіонів у Верховній Раді й колишній голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов причетний до захоплення Луганської області проросійськими бойовиками та початку війни на Донбасі. Про це він розказав в інтерв’ю Online.ua.

Він розказав, що неодноразово був у [секретаря РНБО] Олександра Турчинова, [мінісра внутрішніх справ] Арсена Авакова, розповідав про те, як Єфремов фальсифікував вибори на Луганщині, як домовився здати Луганськ Росії, але їм це було нецікаво.

“У лютому 2014 року в Луганську був сходняк. Приїхали брат (Наталії) Королевської (Костянтин Королевський, – колишній заступник міністра регіонального розвитку Росії – ред.) і Сергій Глазьєв, радник Путіна, який часто до нас їздив. Вони зустрілися з Єфремовим і домовилися, як ділити активи після повалення української влади в Луганську”, – сказав Ландік.

З його слів, на цій зустрічі й розподілили: кому з місцевих бізнесменів дістануться шахти, кому – сєверодонецький “Азот”. У Луганську – кому універмаги, кому – ринки. Єфремов під гарантії Путіна пообіцяв цей “перерозподіл” своєму оточенню.

“І ось як вийшло: коли в Луганськ зайшов Путін, він кинув Єфремова. Зайшла російська блатота і наша злидота, будь ласка: “Грабуйте! Вбивайте!” І у тих, хто повірив Єфремову, все відібрали, все порізали на металобрухт. А у Путіна просте виправдання: “Українська армія не пустила нас на Київ, от я і не виконав обіцянку – форс-мажор!” – додав колишній “регіонал”.

Він зазначив, що йому цю інформацію повідомили “найближчі Єфремову люди” і що він передав її в СБУ, але там його попросили не поширювати її.

Також Ландік розповів, що до фінансування сепаратистів безпосередньо причетні лідер комуністів Петро Симоненко та лідер луганських комуністів Спиридон Кілінкаров.

“Візьмемо ті випадки, коли навесні 2014-го перед українською армією перекривали дороги. Скажімо, на станції Ольхова [Станично-Луганського району Луганської області]. Залізницею підвозили наші БТРи, знімали їх із платформ і відправляли за кордон у Червону Таловку. Хто вийшов цьому перешкоджати – бабусі-дідусі? Ні, вийшли активісти Партії регіонів. Яким за це заплатили”, – розповів Ландік.

Читайте також:
Генпрокуратура закрила одне з трьох кримінальних проваджень проти Єфремова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна