Ватажок “ДНР” оголосив збір підписів за припинення Україною АТО

 

Ватажок так званої “ДНР” Олександр Захарченко збирає на окупованих територіях Донеччини “підписи проти АТО”. Про це повідомляє сепаратистське видання “ДАН”.

Повідомлення з’явилося в день, коли в Мінську відбувається чергове засідання Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу.

У петиції Захарченка йдеться про нібито невиконання Україною резолюції Ради Безпеки ООН “Про схвалення Комплексу заходів з виконання Мінських угод”.

“Громадськість Донбасу ініціює звернення до міжнародних організацій із закликом зупинити геноцид народів Донбасу з боку української влади і припинити каральну операцію, яка називається АТО. Ми починаємо процес збору підписів і покажемо всьому світу, що мільйони наших співгромадян чекають миру та припинення кошмару, який ось уже два роки триває з вини Києва. Разом ми зможемо довести, що правда за народом Донбасу”, – йдеться в тексті заяви очільника бойовиків.

Захарченко нагадав, що 17 лютого 2015 року Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію по Україні в підтримку Мінських домовленостей, в тому числі Комплексу заходів, в якій зазначено, що конфлікт на Донбасі слід вирішити мирним шляхом.

“Минуло вже півтора року з моменту підписання Комплексу заходів в Мінську, а Україна так і не приступила до реалізації його положень. Замість цього Київ займається імітацією реальних кроків і під надуманими приводами затягує процес мирного врегулювання. Україна не виконала навіть перші пункти комплексу заходів, які передують політичному врегулюванню”, – підкреслив лідер бойовиків.

Нагадаємо, Київ заявив, що з початку року в зоні АТО зафіксовано 6380 обстрілів з боку незаконних збройних формувань, внаслідок чого загинуло 42 військових Збройних сил України.

Читайте також:
У Кремлі підтримали ініціативу Порошенка щодо повернення Донбасу. Захарченко назвав умови

Захарченко каже, що на Донбасі Савченко вб’ють

ОБСЄ: Захарченко дав вказівку відімкнути камери стеження ОБСЄ біля ДАПу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна