Український літак продемонстрував вищий пілотаж у хмарному небі Берліна. ФОТО. ВІДЕО

 

Український літак Ан-178 виробництва державного концерну  “Антонов” здійснив демонстраційні польоти в рамках роботи однієї з найбільших в Європі авіавиставок ILA-2016 в Берліні. Про це повідомляє прес-служба заводу “Антонов” в “Фейсбуці“.

Літак АН-178. Фото: "Антонов"

Літак АН-178. Фото: “Антонов”

Як повідомляють у прес-службі, через несприятливі погоні умови продемонструвати вищий пілотаж дозволили тільки двом літакам – українському та німецькому.

“За несприятливих погодних умов – дощу та низької хмарності, організатори виставки дозволили виконати польоти лише двом літакам – німецькому транспортному А400М та українському Ан-178, який став дебютантом льотної програми міжнародної виставки. Коли погода покращилася, польоти продовжилися за графіком”, – йдеться в повідомленні.

Літак АН-178 . Фото: "Антонов"

Літак АН-178 . Фото: “Антонов”

Зазначається, що можливості Ан-178 у хмарному небі Берліну продемонстрував екіпаж випробувачів у складі: Андрій Спасібо, командир повітряного судна, Сергій Трошин, другий пілот, Микола Сидоренко, провідний інженер з льотних випробувань.

Літак виконав елементи вищого пілотажу: розвороти ліворуч та праворуч, горизонтальний проліт на мінімальній швидкості з виконанням “гірки”, вихід з неї в правий крен та подальший захід на посадку.

Читайте також:
Найбільший у світі літак “Мрія” повернувся в Україну після першого польоту. ФОТО. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна