Росія погодилася на поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі, – Єлісєєв

 

Російська сторона дала згоду на розгортання збройної поліцейської місії на Донбасі. Про це повідомив заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна“.

“За підсумками переговорів у «нормандському форматі» ми досягли єдності в позиціях і домовленості про те, що ми починаємо роботу у Відні на рівні постпредів держав-учасників «нормандського формату» при ОБСЄ. І в перспективі – із залученням всіх країн ОБСЄ.
Адже нам необхідний буде консенсус усіх держав-учасників Організації щодо розгортання місії на Донбасі. На це погодилася і російська сторона“, – запевнив Єлісєєв.

Він зазначив, що деякі критики заявляють, нібито Україна видає бажане за дійсне.
“Насправді це не так, адже я ще раз підкреслюю, що у нас є чіткі записи всіх телефонних розмов, які містять згоду президента Росії на розміщення саме збройної поліцейської місії ОБСЄ“, – наголосив заступник голови АП.

“Єдине, що я відзначу: лідери дійсно не обговорювали деталі, оскільки це вже повинні робити експерти та фахівці для того, щоб напрацювати і надати відповідні пропозиції на затвердження голів країн “нормандської четвірки”, – додав Єлісєєв.

За його словами, під час останньої телефонної розмови в “нормандському форматі” 23 травня вночі було досягнуто певних домовленостей, які не були реалізовані, оскільки Росія заблокувала і проігнорувала всі заплановані в цьому контексті заходи.

“Зокрема, вони відмовилися їхати в Берлін на консультації експертів у «нормандському форматі» для обговорення політичного і безпекового компоненту для врегулювання ситуації на Донбасі”, – повідомив Єлісєєв.

За його словами, російська сторона була не готова предметно обговорювати питання про розгортання на Донбасі нової збройної поліцейської місії ОБСЄ під час консультацій у Відні на рівні постпредів держав-учасників “нормандського формату” при ОБСЄ.

Читайте також:
“Нормандська четвірка” підтримала введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна