Новим послом ЄС в Україні стане француз

 

Новим послом Євросоюзу в Україні вже цього року стане французький  дипломат італійського походження Х’юг Мінгареллі.
Як повідомляє “Європейська правда”, на цій посаді він замінить нинішнього голову представництва ЄС у нашій державі Яна Томбінського, який перейде на відповідну посаду в Італії.

У зовнішньополітичній службі Євросоюзу Мінгареллі обіймає посаду “керуючого директора ЄС із питань Північної Африки, Близького Сходу, Аравійського півострова, Ірану та Іраку”. З 2012 року він відповідає  за “гарячий” регіон Середземномор’я, включно з охопленою громадянською війною Сирією та Лівією, значна частина якої перебуває під контролем терористів.

Але з 2002 по 2010 рік (із нетривалою перервою в 2007 році) до сфери його відповідальності входила Україна, нагадує “ЄП”.
Саме Мінгареллі стояв біля витоків Угоди про асоціацію Україна-ЄС – до кінця 2010 року він був головним переговірником з боку ЄС щодо “нової посиленої угоди”, як вона називалася від початку.

Водночас видання нагадує, що коли Україна та ЄС обирали форму нової угоди, Мінгареллі був серед тих дипломатів, які певний час не хотіли, щоб у її назві було слово “асоціація”.

Зміна голови представництва ЄС в Україні відбувається в рамках планової ротації. Нинішній посол ЄС Ян Томбінський працює в Києві вже 4 роки – з літа 2012-го.
Його попередник Жозе Мануел Пінту Тейшейра перебував на цій посаді з 2008 по 2012 роки, Ієн Боуг перед ним – з 2004 по 2008 рр.

Читайте також:
МЗС і посол ЄС кажуть, що “безвіз” має стартувати без зволікань

Уряд Нідерландів підтримав безвізовий режим для України.
В ЄС обіцяють, що зволікань не буде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна