НАБУ перевіряє та ідентифікує підписи в “чорній бухгалтерії” ПР

 

Екс-заступник голови Служби безпеки Віктор Трепак передав Національному антикорупційному бюро  документи “чорної бухгалтерії” Партії регіонів за 2008-2012 роки. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу.

З його слів, загалом передано 841 документальний лист.

Наразі документи проходять перевірку на ідентифікацію підписів і почерку.

Ситник додав, що оприлюднення прізвищ у цих документах може перешкоджати ефективному розслідуванню.

Також він заявив, що НАБУ допитає 3 червня депутата Верховної Ради від фракції “Блок Петра Порошенка” Сергія Лещенка в справі про можливу корупцію Партії регіонів, та будуть допитані всі особи, що фігурують в “чорній бухгалтерії”.

Ситник повідомив, що НАБУ у цій справі уже допитали заступника голови Служби безпеки України Віктора Трепака та вживає заходів щодо недопущення виїзду з країни людей, які там фігурують.

Ситник не уточнив, чи фігурує в цих документах колишній Президент Віктор Ющенко.

Директор НАБУуточнив, що найбільша сума, що фігурує в документах “чорної бухгалтерії”, становить 6 млн доларів.
Нагадаємо, 28 травня видання “Дзеркало тижня” оприлюднило інтерв’ю з екс-заступником голови СБУ Віктором Трепаком, який заявив, що передав у НАБУ “амбарну книгу” Партії регіонів часів перебування при владі Віктора Януковича.
Депутат Лещенко сьогодні заявив, що, ймовірно, той самий або частина того самого матеріалу перебуває в нього вже тривалий час.

Читайте також:
Костенко придумав, звідки “Наша Україна” в “амбарній книзі” Партії регіонів

Ляшко про “амбарну книгу” ПР: Казань брав, Астрахань брав, Партію регіонів не брав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна