В Росії наростає незадоволення політикою Путіна та вважають, що він “зливає” проект “Новоросія”

 

Лідер російського націоналістичного руху “Русские” Дмитро Дьомушкін заявив, що невдоволення жителів Росії політикою президента РФ Володимира Путіна наростає і може вилитися в Майдан в країні. Про це він сказав в інтерв’ю “Апострофу“.

Дьомушкін підкреслив, що ситуація в країні може змінитися в будь-який момент.

“Це може статися за рахунок чого завгодно. Незручна дія або фраза якогось керівника або чиновника, зіткнення, вбивства, теракти, соціальне невдоволення… Все це може призвести до краху системи. Вона стабільна, тільки коли дивишся телевізор, а в житті все більше буксує і дає збої. Почалися системні проблеми з економікою, і в політиці все складніше змушувати масу голосувати”, – зазначив він.

За словами Дьомушкіна, окрім матеріальних проблем, у людей ще є загальна озлобленість тією несправедливістю, яка є наразі в РФ.

“Для людей, яким вдається вселити ось цю псевдопатріотичну ідею, шлунок – якраз питання не принципове. При більшовиках люди один одного жерли від голоду. А тут у них і жодної ідеї немає. Багато людей, навпаки, озлоблюються від того, що відбувається навколо, ставлять усе більше запитань. І ситуація може дуже швидко змінитися. Такого телеблагополуччя немає, як нам показують. Я багато їздив по країні, поки мене не обмежили, і бачив, яка ненависть до Москви. Настрої все гірші і гірші. І якщо Москву, Санкт-Петербург і міста-мільйонники ще можуть тримати, то глибинку – не виходить. Там розруха і безнадія для людей. З’являються такі пасіонарні шари, які вже майже відкрито починають говорити, що вони думають”, – заявив Дьомушкін.

Водночас Російський журналіст Олексій Венедиктов вважає, що президент Росії Володимир Путін остаточно відмовився від продовження війни на Донбасі. Про це він сказав в ефірі “Эхо Москвы”.

“Це абсолютно серйозна штука. І вже кілька разів, насправді, я вже говорив або натякав, що проект “Новоросія”, загалом, закритий у нинішній ситуації. Звичайно, він може бути реанімованим в разі змін, але з тими настроями, які я чую від людей, які приймають рішення, він був закритий давно, порівняно давно”, – заявив журналіст.

За його словами, на те є кілька причин – це дія санкцій Заходу, крім того, Китай не виправдав очікувань РФ.

“А санкції виявилися ефективними в сенсі погіршення економічного становища. У зв’язку з цим звернув би увагу на абсолютно фантастичну заяву Германа Грефа, президента “Сбербанка”, яку він виголосив вчора на зборах акціонерів “Ощадбанку”. Коли його прямо запитали, він сказав: “Ми в Крим не можемо повернутися”… Греф каже: “Так ми ж під санкції потрапимо – ви що? І так важке становище”. Відкритим текстом. На закритому засіданні – зборах акціонерів. Відкритим текстом: “”Сбербанк” потрапить під санкції, це завдасть удару по російській економіці дуже серйозного. Ось, коли санації будуть зняті, ми підемо працювати в Крим”, – наводить слова чиновника Венедиктов.

Журналіст підкреслив, що Греф – людина дуже близька Путіну і не дозволила б собі так чинити без його відома.

Для зняття санкцій Путін також віддав Україні Надію Савченко, впевнений Венедиктов. Крім того, раніше, за його даними, Путін пообіцяв передати всі дані по збитому малайзійському Боїнгу малайзійському прем’єр-міністру.

“Тобто це наступний хід (для мене), судячи з натхнення малайзійського прем’єра, це хід, який вкладається в обмін Савченко на російських військовослужбовців; заяву Пєскова про Донбас: “Заберіть його з гуманітарних міркувань”; в розмову з малайзійським прем’єром…. Тобто ми бачимо рух. А сенс – зніміть санкції”, – упевнений Венедиктов.

Читайте також:
Путін сподівається, що звільнення ним Савченко понизить градус на Донбасі

У Кремлі підтримали ініціативу Порошенка щодо повернення Донбасу. Захарченко назвав умови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна