“Шахтар” представив нового тренера

 

Футбольний клуб “Шахтар” (Донецьк) представив нового головного тренера, який прийшов на зміну Мірчі Луческу. Ним став 43-річний португальський фахівець Пауло Фонсека. Про це повідомила прес-служба “гірників”.

Повідомляється, що контракт Фонсеки розрахований на два роки, а до виконання обов’язків новий тренер візьметься з 1 червня 2016 року.

“Я дуже щасливий, що стаю частиною такого клубу, як “Шахтар”. Працювати в такому клубі – це величезний привілей для будь-якого тренера. Хочу сказати вболівальникам, що ми будемо продовжувати всю ту роботу, яка велася багато років у “Шахтарі”. Ми дуже амбітні й будемо всі свої амбіції вкладати в красивий і якісний футбол”, – зазначив Фонсека.

Фонсека став 32-м тренером в історії “Шахтаря”. До команди з Донецька уродженець Мозамбіку очолював португальські клуби “Ештрела”, “Авеш”, “Порту”, “Пасуш де Феррейра”, “Брага”.

Паулу – колишній футболіст, свого часу він належав “Порту”, але грав в оренді, а також у “Марітіму”, “Віторії”, “Ештрелі”.

Нагадаємо, у сезоні 2015/16 “Шахтар” вибив із розіграшу Ліги Європи “Брагу” на чолі з Фонсекою.

У чемпіонаті України “гірники” вдруге поспіль посіли друге місце після “Динамо”, натомість здобув національний Кубок.

Кубковий фінал став останнім матчем на чолі “Шахтаря” для румунського тренера Мірчі Луческу, який провів у клубі 12 років, виграв 22 трофеї й надалі очолив петербурзький “Зеніт” зі збереженням “донецької” зарплати.

Читайте також:
Фоменко назвав остаточну заявку “синьо-жовтих” на Євро-2016

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна