Порошенко пропонує Раді прийняти нову редакцію закону про судоустрій

 

Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді прийняти нову редакцію закону “Про судоустрій і статус суддів”. Цим документом пропонується ліквідувати Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищий господарський суд і Вищий адміністративний суд та пропонує створити Вищий антикорупційний суд і Вищий суд з питань інтелектуальної власності. Про це йдеться в законопроекті №4734, зареєстрованому в парламенті 30 травня.

У пояснювальній записці до закону вказується, що “стратегією реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015 – 2020 роки, що схвалена Указом Президента України від 20 травня 2015 року № 276, визначено, що судова реформа включатиме як оновлення законодавства, так і прийняття змін до Конституції України”.

Зазначається, що у законопроекті враховані всі ключові рекомендації Венеціанської Комісії, які стосуються судоустрою та статусу суддів.

Читайте також:
У четвер Рада планує голосувати за новий закон про судоустрій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна