В РНБО назвали число загиблих і поранених на Донбасі з початку року

 

З початку 2016 року на сході Україні загинуло 42 військовослужбовці і поранено 350. Як передає УНІАН, про це повідомив перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль під час засідання Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литви і сенату Польщі.

Він зазначив, що також з початку року зафіксовано 6380 обстрілів з боку незаконних збройних формувань.

Читайте також:
Про що не говорить держава. “Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур

Екс-міністр оборони наголосив, що Росія не виконує мінські домовленості.
“На сьогодні шлях умиротворення агресора замість посилення санкцій та інших реальних дій призводить лише до зростання жертв серед українських військових та мирних жителів, а також посилює небезпеку розв’язання повномасштабних військових дій в Європі”, – сказав Михайло Коваль.

За його словами, за понад два роки “бойовиками і їхніми російськими господарями” вбито 10 тисяч українців, понад 20 тисяч поранено і близько 2 мільйонів людей вимушені були покинути свої домівки.

Коваль підкреслив, що Росія перетворила Донецьк і Луганськ “на величезний полігон для відпрацювання тактичних прийомів і випробування новітньої зброї”.

Читайте також:
Найбільший за рік артобстріл Авдіївки – це “екзамени студентів з Росії”

Він повідомив, що останнім часом відбувається нарощування угруповань збройних сил Росії на західному і південно-західному стратегічних напрямках, в тому числі безпосередньо поблизу державного кордону України.

“Станом на сьогодні російське військове угруповання на тимчасово окупованій території України складає 15 батальйонних тактичних груп, вісім ротних тактичних груп та окрему мотострілецьку бригаду”, – повідомив перший заступник секретаря РНБО.

Михайло Коваль додав, що загальна чисельність особового складу становить близько 36 тисяч військовослужбовців, які мають на озброєнні до 300 танків, 1002 бойові машини, 285 артилерійських систем, 149 реактивних систем залпового вогню, 4 тактичних реактивних комплексів “Точка-У”, 461 бойовий літак, 303 вертольоти, 23 бойові кораблі та 2 підводні човни.

Читайте також:
У штабі АТО озвучили чисельність бойовиків ОРДЛО та російських окупантів

Бойовики ОРДЛО переформовані на зразок ЗС Росії та керуються російськими офіцерами

Коваль наголосив на необхідності посилення санкцій щодо Росії, оскільки йдеться про “зовнішню агресію, а не про громадянський конфлікт”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна