Ув’язнені в РФ Солошенко й Афанасьєв написали прохання про помилування

 

Українці Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко, незаконно ув’язнені в РФ, написали прохання про помилування на ім’я президента Росії.
Про це повідомив у понеділок адвокат кримчанина Афанасьєва Олександр Попков, передає “Інтерфакс”.

“Уже в Москві моєму підзахисному представниками Росії було настійно запропоновано написати прохання про помилування, що він і зробив. Він написав прохання без визнання провини”, – сказав Попков.

Він зазначив, що звернення до президента Путіна з проханням про помилування Афанасьєву було запропоновано “для спрощення процедури передачі на Україну як найбільш простий спосіб”.

Як відомо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що очікує повернення Афанасьєва і Солошенка в Україну протягом трьох-чотирьох тижнів.

Афанасьєв засуджений в Росії до семи років ув’язнення як спільник українського режисера Олега Сенцова, якого засудили до 20 років за звинуваченням у тероризмі.

73-річний екс-директор полтавського оборонного заводу “Знамя” Солошенко засуджений до шести років за звинуваченням у шпигунстві.

Читайте також:
Геращенко пообіцяла хороші новини в справах Савченко, Солошенка і Афанасьєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна