Сотні людей в центрі Києва попрощалися з комбатом “Мауглі”. ФОТО

 

Сьогодні на Хмельниччині поховають комбата 72-ї окремої механізованої бригади капітана Андрія Жука, відомого під позивним “Мауглі”.

У неділю, 29 травня, в центрі Києва відбулася панахида за загиблим в зоні АТО кадровим офіцером. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Прощання з Ардрієм Жуком. Фото: gazeta.ua

Прощання з Ардрієм Жуком. Фото: gazeta.ua

Попрощатися з командиром батальйону білоцерківської омбр на алею Небесної Сотні прийшло близько 1 тисячі людей. Побратими та родичі загиблого поклали квіти до труни.

Президент Петро Порошенко доручив нагородити Андрія Жука посмертно. Про це глава держави написав у суботу на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Його позивний „Мауглі“ був легендарним. Сьогодні (28 травня) День прикордонника, а командир 3-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Андрій Жук закінчив Національну академію Державної прикордонної служби України. Україна втратила справжнього Воїна.

Прощання з Андрієм Жуком.  Фото: Еспресо

Прощання з Андрієм Жуком. Фото: Еспресо

Коли надійшло повідомлення про диверсійно-розвідувальну групу ворога, „Мауглі“ особисто очолив операцію з її виявлення та вступив з нею в бій. Його серце зупинилося вчора о 21-й. Але наші дали гідну відсіч, незважаючи на ворожу артилерію та „Гради“. Доручив підготувати нагородні документи на Андрія”, — написав Петро Порошенко.

Нагадаємо, Андрій Жук, відомий як “Мауглі”, загинув у бою з ДРГ бойовиків 27 травня. “Його солдати залишилися живі. А він пішов першим і прийняв вогонь на себе”, – розповів журналіст Бутусов.

Із Хмельниччини Андрій Жук звідки він родом.

Читайте також:
У Луцьку поховали “айдарівця”, який два роки тому загинув на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна