В Одесі остаточно демонтували найбільшого Леніна

 

У рамках виконання закону про декомунізацію бригада одеських комунальників демонтувала найбільший пам’ятник Леніну, який раніше був перенесений із центра міста на територію парку Ставицького. Про це повідомляє “Укрінформ“.

“Десятиметрову скульптурну фігуру більшовицького вождя, що складається з семи масивних блоків, зняли з постамента з допомогою двох баштових кранів і готуємось вивезти за межі Одеси. Охочих перешкоджати процесу демонтажу не виявилось”, – зазначив керівник бригади.

На місці пам’ятника лишився невеличкий п’єдестал. Самого ж “вождя” перемістять до музею соціалістичної скульптури на території етнографічного комплексу Одещини.

Мега-Леніна вже намагалися демонтувати минулого тижня, але з першого разу комунальникам зробити це не вдалося через міцне кріплення блоків статуї.

Тепер на місці пам’ятника лишився тільки невеличий п’єдестал. Самого ж “вождя” перемістять до музею соціалістичної скульптури на території етнографічного комплексу на Одещині.

Відомо, що ще в 2006 році монумент було перенесено з центральної площі Куликове Поле в глибину парку Савицького, що в районі Дальніх Млинів.

Як повідомлялось раніше, голова Одеської облдержадміністрації Михеїл Саакашвілі розпорядився демонтувати на території Одещини велику кількість пам’ятників і пам’ятних знаків комуністичного тоталітарного режиму.

Читайте також:
У Києві почався демонтаж пам’ятника чекістам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна