Бойовики не припиняють обстріли. За добу Україна понесла серйозні втрати

 

5 українських військовослужбовців загинули й 4 отримали поранення під час антитерористичної операції (АТО) 28 травня. Про це на брифінгу сказав спікер Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Найбільш важка ситуація склалася на донецькому напрямку. На цій ділянці бойовики активно обстрілювали позиції сил АТО з мінометів. Водночас зменшилася інтенсивність вогню на маріупольському напрямку.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, бойовики 30 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції 28 травня.

Відповідно до повідомлення, за минулу добу зафіксовано 30 обстрілів, з них 13 на донецькому, 12 на маріупольському й 5 – на луганському напрямку.

Напруженою залишається обстановка в районі Авдіївки, де терористи протягом доби 5 разів обстрілювали опорні пункти сил АТО зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, мінометів калібру 82 і 120 мм.

По шахті Бутівка бойовиками було випущено близько 200 мін.

О 19:00 у районі населеного пункту Новоселівка Друга диверсійно-розвідувальна група в кількості 6 бойовиків намагалася проникнути в тил сил АТО.

Під артилерійським вогнем бойовиків опинилися укріплення в районі Опитного, а по позиціях поблизу Новгородського супротивник вів вогонь зі стрілецької зброї й автоматичних гранатометів.

На маріупольському напрямку російські найманці обстрілювали опорні пункти в районі Новотроїцького з 82-мм мінометів.

У районі Красногорівки вівся обстріл із великокаліберних кулеметів, також вівся обстріл снайперами.

Читайте також:
Генштаб розглядає можливість широкомасштабної агресії РФ проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна