Українська розвідка відмовилася від зливів в інтернет інформації з Донбасу

 

Починаючи з сьогоднішнього дня, 28 травня, прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України перейшла на новий формат роботи.
Як стало відомо Новинарні, тепер ГУР не оприлюднює щоденні детальні звіти щодо подій у зоні антитерористичної операції.

Уже сьогодні на сайті ГУР відсутній звичний звіт із розвідувальною інформацією з окупованих територій.
Натомість у розділі “Збройна агресія Росії проти України” представлено тижневі комплексні звіти під назвою “Особливості розвитку обстановки на тимчасово окупованих територіях України”, а також окремі повідомлення з доказами участі в бойових діях в Україні кадрових офіцерів ЗС РФ.

За повідомленням відомства, новий формат “передбачає оприлюднення поточної інформації щодо обстановки в АТО на щотижневих брифінгах в Українському кризовому медіа-центрі”.

Варто зазначити, що досі щоденні зведення ГУР включали деталізовану інформацію щодо кількості та місць обстрілів позицій ЗСУ з боку незаконних збройних формувань; статистику втрат у лавах бойовиків та російських окупантів; факти порушення Мінських угод і невідведення озброєнь від лінії розмежування; звіти про прибуття підрозділів російської армії на Донбас і в Крим, їх маневри й навчання; щодо кількості поставок зброї, техніки та пального з Росії в “ДНР/ЛНР”; факти причетності військового й політичного керівництва Росії до керівництва сепаратистами Донбасу; очікування чергових наступів та застосування конкретних видів озброєнь; повідомлення про негаразди, внутрішні конфлікти в підрозділах окупаційних військ та конфлікти окупантів із місцевим населенням; біографії кадрових офіцерів ЗС РФ, які командують бойовиками ОРДЛО тощо.

повідомлення ГУР МО 16 березня 2016

Раніше медіа-експерт Отар Довженко висловлював подив з приводу доступності для ЗМІ “повідомлень Головного управління розвідки Міністерства оборони України, яке чомусь вважає за необхідне щодня ділитися з громадськістю здобутою інформацією про війська супротивника”.

Водночас інший медіа-експерт Олександр Піддубний, коментуючи зміну формату роботи прес-служби ГУР МОУ, зазначив: “Нема інфи – нема війни. Йдемо до “примирення” і до виборів”.

ОНОВЛЕНО. Замість щоденних звітів на своєму сайті ГУР МОУ почало публікувати їх на сторінці у “Фейсбуці”.

ОНОВЛЕНО 2. Після призначення нового керівника ГУР Василя Бурби в середині жовтня 2016 року розвідка припинила розміщувати щоденні зведення і у “Фейсбуці”.

Читайте також:
Розвідка дізналася, до чого призводять “пасхальні” пиятики в підрозділах бойовиків

Кріт української розвідки в 2-му корпусі “сепарів” продовжує рити
досьє на скаженого полковника Бушуєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна