Перший ступінь ракети Falcon 9 втретє успішно повернувся з орбіти

 

Компанія SpaceX вже втретє вдало посадила перший ступінь ракети-носія Falcon 9 на плавучу платформу в Атлантичному океані. Ступінь приземлився приблизно за 650 кілометрів від точки старту, через 8 хвилин після запуску, повідомляє “Громадське“.

Як написав у “Твіттері” засновник і виконавчий директор SpaceX Ілон Маск, під час заходу на посадку ракета майже досягла максимальної проектної швидкості, тож довелося використовувати стабілізатор.

Старт ракети відбувся 27 травня о 17:39 за часом Східного узбережжя США (00:39 за Києвом). Спочатку він був запланований на 26 травня, але його перенесли на добу через невеликий збій у русі приводу двигуна верхнього ступеня.

Перша успішна посадка першого ступеня Falcon 9 на плавучу платформу в Атлантичному океані відбулася 8 квітня.
Через місяць, 6 травня, ракета-носій успішно вивела на орбіту супутник JCSAT-14, що належить японському телекомунікаційному оператору, і також без збоїв повернулася на платформу.

Технологія, яку відпрацьовує SpaceX, дозволить здешевити запуски вантажів на орбіту.

Читайте також:
Америку і Європу поєднає супершвидкий інтернет-кабель

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна