Москаль відстояв у суді вулиці загиблих добровольців і пригрозив сільраді військкоматом

 

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль у суді відстояв перейменування вулиць у селі Клячаново Мукачівського району на честь загиблих уродженців цього села – загиблих в АТО бійців “Айдару” і “Правого сектору”. Про це він повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Учора (27 травня) особисто пішов на суд, щоб відстояти названі на честь загиблих на Донбасі героїв вулиці. У березні в рамках закону про декомунізацію своїм розпорядженням перейменував у с. Клячаново вулиці Жовтневу та Ворошилова на Альберта Падюкова та Василя Лавкая. Обидва хлопці жили в цьому селі, пішли добровольцями на війну й загинули за Україну. Один був бійцем “Айдару”, інший – “Правого сектору”. Перед тим протягом півроку нагадував сільським депутатам – виконайте закон, перейменуйте “комуністичні” вулиці. Не виконали, не перейменували. А через два тижні після мого розпорядження терміново зібралися й змінили назви кількох вулиць, у тому числі Падюкова та Лавкая на Виноградну й Нивлянську.
Коли я попередив, що скасую це незаконне рішення через суд, сільський голова прийшов і почав просити перейменувати на честь одного із загиблих не Жовтневу чи Ворошилова, а вулицю Тараса Шевченка! Такі-ось “патріоти” бувають…” – розповів Геннадій Москаль.

За його словами, суд визнав рішення сільради незаконним і скасував, “так що вулиці Альберта Падюкова і Василя Лавкая в Клячанові залишаються незмінними”.

“А сільські депутати, які під час мобілізацій ховалися в кукурудзі, а потім своїм рішенням плюнули в обличчя всім патріотам, хай чекають повісток із військкомату”, – пригрозив голова Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, 19 травня Верховна Рада трьома постановами перейменувала 9 районів та 291 населений пункт, зокрема 7 міст, серед яких – Дніпропетровськ.

Читайте також:
Декомунізація: на карті Украни з’явилися міста Горішні Плавні, Кам’янське, Вараш, Олешки

“Протягом року від початку декомунізації позбулися тоталітарної пропаганди у своїх назвах 1002 адміністративно-територіальні одиниці. Це майже завершене завдання з очищення мапи України від комуністичних назв. Серед великих міст на черзі перейменування лише Кіровограда”, – повідомив голова  Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Читайте також:
УІНП: Декомунізація пройшла переломний момент

Декомунізація: голова Полтавщини перейменував 600 вулиць

У регіонах оскаржують в судах перейменування в рамках декомунізації

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна