У Харкові “тітушки” знесли приміщення притулку для тварин

 

У Харкові сьогодні, 27 травня, вранці було знесено будівлю “Служби порятунку тварин”, яка належить ГО “Громадська варта”.
Як повідомили активісти на сторінці організації у “Фейсбуці”, близько півсотні осіб у помаранчевих жилетах комунальних служб розгромили приміщення, в якому перебували тварини.

“О 4-й ранку приїхали замовлені проплачені бійці різношерстних мастей на двох автобусах. Частина з них – охоронне агентство “Гайдамаки” з Дніпропетровської області, харківські тітушки Марабяна, люди Мураєва, “Оплот”, тітушки з Бєлгорода і прилеглих областей та просто люди найманці, які за гроші здатні на все”, – наголошують у “Службі порятунку тварин”.

Як зазначають активісти, нападники були одягнені в жилети Харківського водоканалу, при цьому разом із ними були й “справжні” представники цієї служби.

“Відколи водоканал займається зносами? Відколи Дніпропетровські Гайдамаки охороняють харківський водоканал!” – обурюються захисники тварин.

При цьому вони наголошують, що “водоканалівці” не показали жодного документа, який би офіційно пояснював їхні дії.

Харків-тітушки-водоканал1

“Ці люди спортивного вигляду діяли швидко та жорстоко. Машинами водоканалу було перекриті всі виїзди та в’їзди до офісу. Вибили вікна, відразу вимкнули світло, вирвали камери та викрали сервер. Відразу забрали телефони. Заламали руки хлопцям і поклали лицем у підлогу. Дівчині сказати теж лягати , коли вона відмовилась їй показали зброю і сказали: ну, ти зрозуміла… І за волосся жбурнули”, – розповідають активісти.

Вони також закликають усіх небайдужих зібратися сьогодні на 16:30 біля знесеного приміщення “Служби порятунку тварин” на вул. Серповій, 4 (біля метро “Наукова”).

“Виходимо на мирну акцію проти свавілля тітушок, свавілля харківської влади, які посягають на громадську власність, проти бездіяльності органів влади, таких як прокуратура, СБУ, міліція, та комунальних підприємств,які підконтрольні вказівкам бандитської влади!” – йдеться в повідомленні.

При цьому в місцевій владі ситуацію витлумачили інакше. Як сказано у щоденному звіті Харківської облдержадміністрації щодо оперативної обстановки в області, “близько 30 активістів перешкоджали знесенню незаконно зведеної будівлі”.

“Тим часом до місця сутички прибули активіст харківського Євромайдану Валентин Бистриченко з адвокатом, який повідомив на телефон оператора “102”, що почув від двох мітингуючих про те, що вказана будівля замінована й відбудеться вибух”, – сказано в повідомленні.

До місця події були направлені підрозділи поліції, слідчо-оперативна група, вибухотехніки й кінологи, під час обстеження приміщення вибухонебезпечних пристроїв та речовин виявлено не було.

Як запевняють у харківській мерії, демонтаж приміщень на Серповій, 4, що належать організації “Громадська варта”, відбувся на виконання рішення виконкому Харківської міськради від 23 лютого.

Читайте також:
Із черкаського зоопарку викрали лемура

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна