Одна з версій убивства депутата на Тернопільщині – політична

 

Поліція розглядає кілька версій убивства депутата міськради Кременця (Тернопільщина) Віталія Ващенка. Зокрема, громадському активісту неодноразово погрожували. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив речник Нацполіції в Тернопільській області Сергій Крета.

“Одна з версій – політична і громадська діяльність. Він був і членом громадської організації “Народна рада”, він був і в люстраційному комітеті, він був депутатом Кременецької міської ради… У нього були вороги. Останнім часом також була інформація, що йому неодноразово погрожували. Є версія підприємницької діяльності, оскільки він займався бізнесом”, – сказав Крета.

При цьому в поліції виключають версію пограбування, оскільки всі особисті речі загиблого залишилися на місці.

“На місці злочину засвітилася машина з номерами Чернівецької області, оперативники відпрацьовують цю версію, перевіряють камери спостереження. Задіяні кілька райвідділів поліції і практично всі оперативники”, – додав речник обласної поліції.

Члена ГО “Народна рада” Ващенка побили двоє невідомих на території його нежитлового подвір’я в Кременці 26 травня близько 23:09.
О 3:00 27 травня депутат помер в реанімаційному відділенні лікарні. Попередній діагноз – забійні рани голови, гематоми.

За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, розпочато кримінальне провадження.

Читайте також:
У Харкові вбили найближчого соратника мера Кернеса. Хто такий Юрій Димент

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна