Керівники уряду розповіли, що вони роблять для перемоги України на Олімпіаді

 

Станом на 25 травня українські спортсмени вибороли 169 олімпійських ліцензій на Олімпіаду-2016 у 25 видах спорту, та 99 паралімпійських ліцензій – у 16 видах спорту. Про це під час засідання організаційного комітету з питань підготовки до Олімпійських та Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро доповів міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Засідання під головування прем’єра Володимира Гройсмана відбулося сьогодні в Олімпійському навчально-спортивному центрі “Конча-Заспа”.

“Гідне представлення України на майбутніх Олімпійських та Паралімпійських іграх – це обличчя та міжнародний престиж держави. Президент, уряд та Верховна Рада роблять для цього усе можливе, враховуючи ті ресурси, які об’єктивно існують в країні”, – заявив Ігор Жданов.

За його словами, на підготовку та участь в Олімпіаді в Ріо в держбюджеті України на 2016 рік передбачено видатки – 249,9 млн. грн., на Паралімпійські ігри – 183,9 млн. грн.

Міністр повідомив, що для провідних олімпійських збірних команд придбано сучасне обладнання на 14, 1 млн. грн. та спортивну форму на 4,7 млн. грн.

Урядом вдвічі збільшено винагороди спортсменам і тренерам за міжнародні перемоги – до 100 тис. грн. за “золото” чемпіонату світу.

Варто зазначити, що раніше очільник Мінмолодьспорту повідомляв: українські спортсмени отримають за золоті медалі Олімпійських ігор 2016 року по 125 тисяч доларів. Срібний призер Олімпіади в Ріо отримає 85 тисяч доларів, бронзовий – 55 тисяч.

“Наші спортсмени привертають увагу своїми досягненнями. Маємо серйозний, професійний спорт, маємо досягнення. І наше з вами завдання, тих людей, хто приймає рішення, – створити умови, щоб цей рух підсилити, дати можливість спортсменам якісно підготуватися до Олімпіади і виконати від нас залежні усі завдання, які дадуть змогу за 70 днів якісно підготуватися до літньої Олімпіади”, – заявив у Кончі-Заспі Володимир Гройсман.

“Нам дуже важливо – від спортивних шкіл на місцях до олімпійського руху – побудувати якісну систему підтримки і створення умов для того, щоби наші спортсмени мали можливість отримати якісну підготовку і отримати заслужену перемогу”, – цитує прем’єр-міністра прес-служба ММС.

Як відомо, XXXI Літні Олімпійські ігри відбудуться з 5 по 21 серпня 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Це перша Олімпіада, що пройде Південній Америці.

Читайте також:
Трьох українських борців усунули від Олімпіади-2016 через допінг

У Бразилії стартувала естафета Олімпійського вогню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна