Доба в АТО: у нас 14 поранених, у “сепарів” – 11 плюс четверо вбитих

 

Жоден український військовослужбовець не загинув, проте 14 бійців були поранені за минулу добу, 26 травня, внаслідок бойових дій у зоні АТО. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу в результаті бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 14 військовослужбовців дістали поранень. Це сталося внаслідок ворожих обстрілів на Донецькому напрямку, а також підривання нашого БТР- 80 на протитанковій міні у Старогнатівці”, – уточнив полковник Лисенко.

Читайте також:
Під Волновахою підірвався на міні український БТР

У свою чергу Головне управління розвідки Міноборони України зафіксувало чергові втрати особового складу так званої “армії ДНР”.

“26 травня ц.р. загинуло чотири та поранено 11 військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), 5-ї окремої мотострілецької бригади (Макіївка) та окремого комендантського полку (Донецьк)”, – ідеться в зведенні ГУР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за добу 26 травня противник 30 разів відкривав вогонь по українських позиціях.

Обстановка залишається незмінною на Донецькому напрямку. За словами Лисенка, протягом доби активні бойові дії велися в Зайцевому, Авдіївці і на двох позиціях по периметру Донецького аеропорту (Опитне, позиція шахта “Бутівка”).
Загалом за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 12 – із застосуванням мінометів.

На Маріупольському напрямку обстановка дещо спокійніша – вчора там сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема шість мінометних.
Противник порушує режим тиші по всьому фронту, проте найбільша кількість обстрілів відбулася в Красногорівці, в Докучаївську та Широкиному.

На Луганському напрямку противник порушив режим тиші лише один раз – у Станиці Луганській.

Андрій Лисенко також нагадав, що сьогодні вранці бойовики збили безпілотний літальний апарат місії ОБСЄ. Це сталося на південно-західній околиці Горлівки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна