У Кремлі підтримали ініціативу Порошенка щодо повернення Донбасу. Захарченко назвав умови

 

У Кремлі підтримали намір президента України Петра Порошенка повністю повернути Донецьку і Луганську області під контроль влади України.

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував заяви Порошенка про те, що “Крим і Донбас повернуться в Україну так само, як в країну повернулася засуджена в Росії Надія Савченко”.

“Якщо він (президент України) мав на увазі, що має намір повернути Донбас, керуючись міркуваннями гуманності, то таку заяву можна підтримати. Це те, на що ми сподіваємося в Москві. У частині Криму – не коментуємо зазіхання на російські регіони”, – цитує Пєскова ТАСС.

Водночас ватажок так званої “ДНР” Олександр Захарченко під час онлайн-конференції висловив свою думку щодо умов, у разі виконання яких окремі райони Донеччини повернуться під контроль України.

Серед них – повна зміна теперішньої влади у Києві, проведення “справжньої конституційної реформи” та перетворення унітарної країни на конфедерацію.

“Україна повинна повернутися до стану держави. Тобто повинна змінитися влада, повинен бути засуджений державний переворот 2014 року”, – заявив Захарченко.

Окрім того, ватажок бойовиків вважає, що в Україні слід провести “денацифікацію” й заходи щодо очищення державного, суспільно-політичного та економічного життя країни від наслідків панування воєнного режиму з метою проведення демократичного перевтілення країни.

Читайте також:
Порошенко ненавидить воювати з Росією, але сподівається повернути Донбас до кінця року

Путін сподівається, що звільнення ним Савченко понизить градус на Донбасі

У “ДНР” вже не виключають участі в їхніх виборах “українських бандерівців”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна