Розвідка: Росія готує “репатріантів” для участі в місцевих виборах в ОРДЛО

 

У ротації кадрових російських військовослужбовців, які прибувають в окуповані райони Донбасу, перевага надається тим, хто народився в Україні, має родинні зв’язки або певний час проживав на території України. Про це повідомляє Головне управління розвідки МОУ.

За даними військових розвідників, біографічний зв’язок російських “відпускників” з Україною “має стати основою для штучної хвилі репатріантів, які нібито повертаються на історичну Батьківщину та будуть видаватися за місцевих жителів Донбасу під час проведення місцевих виборів” в ОРДЛО.

Одним із прикладів таких можливих “репатріантів” ГУР МОУ називає офіцера-артилериста збройних сил Росії, який народився на Київщині, а донедавна служив у Сибіру.

Розвідкою встановлено, що на посаді начальника штабу – заступника командира гаубичного самохідного артилерійського дивізіону 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2-го армійського корпусу (так звана “армія ЛНР”) перебуває капітан ЗС РФ Гайнуллін Руслан Мунірович, 14.10.1988 р.н., народився у м. Біла Церква (Україна). На тимчасово окупованих територіях сходу України він використовує документи прикриття на прізвище Хасанов Руслан Маратович.

За даними ГУР, воювати на Донбас капітан ЗС РФ Гайнуллін відряджений у січні 2015 року, а доти обіймав посаду начальник штабу – заступник командира гаубичного самохідного артилерійського дивізіону 32-ї окремої мотострілецької бригади (с. Шилово, Новосибірська обл.) 41-ї армії (Новосибірськ) Центрального ВО ЗС РФ.

З весни 2015 року по теперішній час підрозділи зі складу новосибірської 32 омсбр на ротаційній основі виконують “службово-бойові” завдання поблизу міст Антрацит та Красний Луч Луганської області, повідомляє ГУР.

“Встановлено, що не дивлячись на тривалий термін перебування капітана ЗС РФ Руслана Гайнулліна на тимчасово окупованих територіях сходу України, командування російських окупаційних військ запропонувало йому залишитись ще на один рік та фіктивно легалізуватись на території т.зв. “ДНР” з огляду на біографічний факт його народження в Україні”, – зазначено у зведенні розвідки.

Читайте також:
У “ДНР” вже не виключають участі в їхніх виборах “українських бандерівців”

Марне радіоперехоплення: окупанти на Донбасі не розуміють української

Бойовики ОРДЛО переформовані на зразок ЗС Росії та керуються російськими офіцерами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна