Європарламент почне розгляд “безвізу” для України вже 26 травня

 

Розгляд законодавчої пропозиції Європейської комісії щодо лібералізації візового режиму з Україною розпочнеться в Європарламенті вже в четвер, 26 травня.
Про це повідомив президент ЄП Мартін Шульц під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком.

Він підтвердив послідовну підтримку з боку Європарламенту в питанні якнайшвидшого надання Україні безвізового режиму.

“Розгляд законодавчої пропозиції Європейської комісії щодо лібералізації візового режиму з Україною в Європейському парламенті розпочнеться вже завтра. Ми зробимо все можливе для швидкого завершення цього процесу”, – зазначив Шульц.

Петро Порошенко у свою чергу закликав сторону ЄС “до справедливого розгляду” питання про надання українцям права на безвізові подорожі до ЄС, повідомила прес-служба адміністрації президента.

Водночас Шульц висловив занепокоєння безпековою ситуацією на Донбасі та засудив збільшення кількості обстрілів українських позицій з боку проросійських бойовиків. Він наголосив, що за цих умов санкції проти Росії не можуть бути ані скасовані, ані пом’якшені, зазначили в АП.

Принагідно очільник ЄП привітав Петра Порошенка та український народ зі звільненням Надії Савченко.

Порошенко та Шульц домовилися продовжити координацію дій з актуальних питань взаємодії між Україною та ЄС у рамках політичних консультацій високого рівня 27 червня у Брюсселі.

Нагадаємо, раніше деякі керівники країн ЄС заявляли, що розгляд “безвізу” для Туреччини, Грузії, України й Косова слід відкласти до вирішення питання зі скасуванням цього режиму задля регулювання напливу мігрантів.

Читайте також:
Безвізовий режим для України “ніхто не блокує”, Європарламент призначив доповідача

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна